Ουκρανία: Συνελήφθει φερόμενος κατάσκοπος εντός της υπηρεσίας ασφαλείας

Ερευνητές συνέλαβαν έναν Ουκρανό αξιωματούχο ασφαλείας ως ύποπτο για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, δήλωσαν σήμερα οι αρχές, στο πλαίσιο των προσπαθειών του Κιέβου να εντοπίσει και να αποκαλύψει κατασκόπους εν καιρώ πολέμου με τη Ρωσία

Ο αξιωματικός -αντισυνταγματάρχης εντός της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) – είχε αποκαλύψει τη θέση στρατιωτικών σημείων ελέγχου και άλλες “μυστικές πληροφορίες“, ανέφερε το Κρατικό Γραφείο Ερευνών (SBI).

propoli

Ο ίδιος φέρεται να έστελνε δεδομένα σε Ρώσους χειριστές μέσω email και μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων. Σε έρευνα βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ρωσικές κάρτες SIM, μετρητά και άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν “μακροχρόνιους δεσμούς” με τις ρωσικές κρατικές και δομές επιβολής του νόμου, πρόσθεσε το SBI.

Σήμερα η υπηρεσία λειτουργεί ως μια ενιαία ομάδα και κάνει τα μέγιστα για τη νίκη της Ουκρανίας“, δήλωσε ο επικεφαλής της SBU, Βασίλ Μαλιούκ, σε ξεχωριστή δήλωση.

Και η αυτοκάθαρση στις τάξεις μας από προδότες είναι σημαντικό μέρος αυτής της διαδικασίας“, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέλυσε τον προηγούμενο διευθυντή της SBU, έναν παιδικό του φίλο, τον περασμένο Ιούλιο, επικαλούμενος συνεργασία με τη Ρωσία από αξιωματούχους εντός αυτής της ισχυρής υπηρεσίας.

Η έρευνα για κατασκόπους και σαμποτέρ οπουδήποτε, από τα πρόσφατα απελευθερωμένα εδάφη μέχρι τις εκκλησίες που συνδέονται με τη Ρωσία σε ολόκληρη την Ουκρανία, είναι ένα βασικό μέρος της άμυνας της Ουκρανίας ενάντια στην εισβολή της Μόσχας.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Καταρρίφθηκαν 47 ρωσικοί πύραυλοι κρουζ από τους 55 που εκτοξεύθηκαν

Loading