Ουκρανία: Τριπλάσιοι πόροι της Ρωσίας στο μέτωπο σύμφωνα με τη στρατιωτική ηγεσία

Ουκρανία: Τριπλάσιοι πόροι της Ρωσίας στο μέτωπο σύμφωνα με τη στρατιωτική ηγεσία

Η Ρωσία διαθέτει κατ’ ελάχιστον τρεις φορές περισσότερες δυνάμεις και πόρους απ’ ό,τι η Ουκρανία στη γραμμή του μετώπου, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Ολεκσάντρ Σίρσκι.

«Αυτή τη στιγμή, ο εχθρός έχει τρεις φορές περισσότερες δυνάμεις και πόρους» και, «στους κύριους τομείς» του μετώπου, μέχρι «τέσσερις ως έξι φορές περισσότερες», εξήγησε σε ανακοίνωσή του στο Facebook στην οποία έκανε τον απολογισμό του Αυγούστου.

Ο Σίρσκι δήλωσε ότι «ο εχθρός χρησιμοποιεί την τακτική της ‘έρπουσας’ προώθησης με μικρές ομάδες πεζικού να προσπαθούν να διεισδύσουν στα χωριά, χρησιμοποιώντας το χώρο μεταξύ των θέσεων και αποφεύγοντας την άμεση μάχη». Στα μέσα Αυγούστου, οι ρωσικές δυνάμεις επιτυχώς εισήλθαν στα περίχωρα της Ντομπροπίλια, πόλης στην ανατολική περιφέρεια του Ντονέτσκ, προχωρώντας κατά 10 χιλιόμετρα, πριν τις σταματήσει μερικές ημέρες αργότερα ο ουκρανικός στρατός.

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στην ανατολική Ουκρανία καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, αν και με ρυθμό ελαφρώς πιο αργό σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με την ανάλυση του Γαλλικού Πρακτορείου των δεδομένων που διατίθενται από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW).

Ωστόσο, ο Σίρσκι εξέφρασε την ικανοποίησή του για έναν «θετικό» απολογισμό, σημειώνοντας ότι «σταθεροποιήσαμε την κατάσταση στις πιο απειλητικές ζώνες, ανακτώντας τα χαμένα εδάφη και προστατεύοντας τις πόλεις μας από τους εχθρικούς πυραύλους και τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο 58 τετραγωνικών χιλιομέτρων και οικισμών. Η Ρωσία κατέχει περίπου το 20% του ουκρανικού εδάφους και συνεχίζει τις επιθέσεις για να αποσπάσει εδάφη, παρά τις βαρειές απώλειες και τις πρόσφατες απόπειρες να διεξαχθούν συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου.

Loading

Play