Οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη Μαριούπολη, όπου υπό κατοχή βρίσκονται 400.000 άνθρωποι, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.
«Αυτήν τη στιγμή προσπαθούμε να βοηθήσουμε την Μαριούπολη. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση 400.000 άνθρωποι….Προσπαθούμε να στείλουμε εκεί ανθρωπιστική βοήθεια» δήλωσε η Λουντμίλα Ντενίσοβα αρμόδια της ουκρανικής Βουλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ukraina-24».
«Δουλεύουμε πρώτον για να βοηθήσουμε του πολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο. Δηλαδή δημιουργούμε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, με τους στρατιωτικούς μικρούς ‘πράσινους διαδρόμους’ ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας είτε να εγκαταλείψουν τα επικίνδυνα σημεία είτε να τους παράσχουμε την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια» δήλωσε η ίδια.
Πηγή: Urkinform
Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Έχουν ξεκινήσει οι συνομιλίες των δύο πλευρών
- Μολδαβία: Σημαντικές βουλευτικές εκλογές αναμένονται για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ
- ΗΠΑ: Νέο χτύπημα του Ντόναλντ Τραμπ κατά του προεδρεύοντα της Fed, Τζερόμ Πάουελ
- Διαγραφή Νικόλαου Βρεττού από τη ΝΙΚΗ λόγω της στάσης του στην Εξεταστική Επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Η υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας επισκέπτεται την Κίνα για τρεις ημέρες
- Ο τυφώνας Ουμπέρτο: Αναβάθμιση σε κατηγορία 5 μέσα σε 24 ώρες