Ο Ουκρανός βουλευτής Σεργκέι Ταρούτα από την Μαριούπολη περιγράφει τις δραματικές στιγμές που βιώνει η πόλη
Ο ρωσικός στρατός έριξε μια ισχυρή βόμβα στο νοσοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στην Μαριούπολη, με αποτέλεσμα κάτω από ερείπια να βρίσκονται 300 άνθρωποι μαζί με παιδιά, έγραψε ο Ουκρανός βουλευτής Σεργκέι Ταρούτα από την Μαριούπολη σε ανάρτηση του στο Facebook, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.
«Οι Ρώσοι φασίστες έριξαν μια ισχυρή βόμβα στο νοσοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή της χαλυβουργίας Αζοφστάλ. Με βάση τις δικές μου πληροφορίες, κάτω από τα ερείπια βρίσκονται περίπου 300 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και παιδιά. Στο τμήμα του νοσοκομείου που δεν καταστράφηκε υπήρχαν τραυματίες υπερασπιστές και κρυβόντουσαν κάτοικοι της Μαριούπολης με παιδιά. Επειδή στην κατεστραμμένη πόλη δεν έχει που να κρυφτείς!!» έγραψε ο Ταρούτα.
Ο ίδιος ανέφερε ότι σήμερα 19 Απριλίου, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) παρουσίασε συνομιλία που κατέγραψε ενός από τους ρώσους κατακτητές, στην οποία αναφέρεται ότι στο εργοστάσιο του Αζοφστάλ θα ρίξουν βόμβες τριών τόνων.
Όπως μετέδωσε το Ukrinform η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, κοινοποίησε συνομιλία στην οποία Ρώσος στρατιωτικός ακούγεται να λέει για την εντολή της ηγεσίας να «ισοπεδώσουν» το εργοστάσιο «Αζόφστάλ» στην Μαριούπολη.
Δείτε επίσης: Κυβερνήτης του Ντονέτσκ: Οι οδομαχίες συνεχίζονται στη Μαριούπολη
- Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 6 νεκροί από την τροπική καταιγίδα Wipha
- Παραστατίδης για μη κρατικά πανεπιστήμια: Υποχώρησε η πολυθρύλητη Σορβόνη, κατέρρευσε το επιχείρημα της κυβέρνησης
- Eurobasket 2025: Ανακοινώθηκε η προεπιλογή της Γεωργίας για τον αγώνα με την Ελλάδα
- Καλαμαριά – Πλαζ Αρετσούς: Εκεί που ο πολιτισμός συναντά τον άνθρωπο και τον δημόσιο χώρο
- Ασταμάτητη η ΜακΚίοουν: Τρίτο χρυσό στα 200μ. ύπτιο