«Στην Ουκρανία ρέει ένα ποτάμι αίματος και δακρύων»
Ο πάπας Φραγκίσκος, μέσω διαδικτύου, αναφέρθηκε και πάλι στη δραματική κατάσταση του ουκρανικού λαού. «Ποτέ πόλεμος! Σκεφθείτε, κυρίως, τα παιδιά, από τα οποία στερείται η ελπίδα μιας αξιοπρεπούς ζωής: παιδιά νεκρά, τραυματισμένα, ορφανά, που παίζουν με απομεινάρια όπλων…Εν ονόματι του Θεού, σταματήστε!», έγραψε ο Φραγκίσκος.
Ο δε πρωθυπουργός του Βατικανού, ο καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, υπογράμμισε ότι «ο πόλεμος είναι παραφροσύνη, πρέπει να σταματήσει» και πρόσθεσε πως «πρέπει να έχει κανείς πέτρινη καρδιά για να μείνει αδιάφορος και να επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η σφαγή, να συνεχίσουν να ρέουν ποτάμια αίματος και δακρύων».
Ο Παρολίν θέλησε να υπογραμμίσει, παράλληλα, ότι «μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου δεν σταθήκαμε ικανοί να οικοδομήσουμε ένα νέο σύστημα συνύπαρξης των εθνών, το οποίο να ξεπερνά οικονομικά συμφέροντα και στρατιωτικές συμμαχίες» και ότι «ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία καθιστά σαφή αυτή την ήττα».
Δείτε επίσης: Χαλκίδα: Ληστές μπούκαραν στο σπίτι γνωστού επιχειρηματία και τον «νοικοκύρεψαν»
- Σοκ στην Τανάγρα: Πτώση F-4 Fantom στην Athens Flying Week 2026, χωρίς τις αισθήσεις τους οι δύο πιλότοι
- Νέο ερευνητικό κέντρο για ηθική και τεχνολογία προαναγγέλλει το υπουργείο Ανάπτυξης
- Φωτιά στον Νέο Κουβαρά: Νεκρός εντοπίστηκε μέσα στο ΙΧ που τυλίχθηκε στις φλόγες
- Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Νέο Κουβαρά Αττικής μετά από φωτιά σε ΙΧΕ
- Παγκόσμιο Νέων: ασημένιος ο Κακουλάκης στα 3χλμ. νοκ-άουτ σπριντ
![]()
