«Απευθύνω νέα έκκληση με στόχο να τεθούν σε εφαρμογή ανθρωπιστικοί διάδρομοι για όσους βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα χαλυβουργεία της Μαριούπολης» ανέφερε σήμερα ο Πάπας
Ο ποντίφικας κάλεσε όλους τους πιστούς να προσεύχονται κάθε ημέρα και υπογράμμισε ότι σκέφτεται συνεχώς την Μαριούπολη, «την πόλη αυτή η οποία βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε, με βάρβαρο τρόπο».
«Υποφέρω και κλαίω, σκεπτόμενος τους πολίτες της Ουκρανίας. Σκέφτομαι, ιδίως, τους ασθενέστερους, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Φτάνουν ειδήσεις που αφορούν παιδιά, τα οποία εκτοπίζονται και απελαύνονται», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.
Ο πάπας ζήτησε, για μια ακόμη φορά «να μην αποδεχθεί, κανείς, την λογική της βίας και την διεστραμμένη δίνη των όπλων» και «να μπορέσει να ακολουθηθεί η οδός του διαλόγου και της ειρήνης».
Δείτε επίσης: Βαρθολομαίος: Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι μια ντροπή που θα στιγματίζει εσαεί εκείνους που την προκάλεσαν
- Μπράνσον: «Δεν έχουμε συζητήσει για την επίσκεψη των Νικς στον Λευκό Οίκο»
- Ανησυχητικά στοιχεία ΙΟΒΕ: Ένας στους επτά νέους στην Ελλάδα εκτός εργασίας και εκπαίδευσης
- Γαλλία: Εγκρίθηκε ο νόμος για την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων σε social media
- ΚΑΕ ΑΕΚ: Ιστορική παραχώρηση της SUNEL Arena για 49 χρόνια
- Ειρηνική συνάντηση Βαρθολομαίου και Θεοφίλου στο Φανάρι για τους Αγίους Τόπους
![]()
