Οι συμμαχικές χώρες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να παραταθεί κατά ένα επιπλέον έτος η θητεία του, Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Είναι τιμή μου η απόφαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων να παρατείνουν για άλλο ένα χρόνο τη θητεία μου, ως Γενικού Γραμματέα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2023.
Καθώς αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη κρίση ασφάλειας για μια ολόκληρη γενεά, στεκόμαστε ενωμένοι να διατηρήσουμε τη Συμμαχία μας ισχυρή και τους λαούς μας ασφαλείς», δήλωσε στο Twitter ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Λόγω των ιδιαίτερων περιστάσεων που δημιουργεί ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμφώνησαν με ομοφωνία να επανεκλέξουν για ακόμη ένα χρόνο τον Γενς Στόλτενμπεργκ στη θέση του Γενικού Γραμματέα, ανέφεραν αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
- Φωτιές: Σε κίτρινο συναγερμό πολλές περιοχές της χώρας
- Ουκρανία: Επίθεση με drones σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ρωσίας προκαλεί ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
- Σημαντική ημέρα κληρώσεων για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σε Europa και Conference League
- Αρκάς: Καλημέρα από τις Κυκλάδες
- 4η Αυγούστου: Η επιβολή της δικτατορίας από τον Ιωάννη Μεταξά