Πατέρας του Ρομάν Προτάσεβιτς: “Ο γιος μου εξαναγκάστηκε να δηλώσει ένοχος, έχει σπασμένη μύτη” (vid)

Παραμένει στο προσκήνιο της ευρωπαϊκής επικαιρότητας η είδηση της αναγκαστικής προσγείωσης αεροσκάφους από τις λευκορωσικές αρχές και η σύλληψη του αντιφρονούντα δημοσιογράφου, Ρομάν Προτάσεβιτς, με τον πατέρα του να προχωρά σε πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

Σημειώστε ότι κυκλοφορεί βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε πολλά κανάλια της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, όπου ο Προτάσεβιτς παραδέχεται την ενοχή του.

propoli

Ο Ντμίτρι Προτάσεβιτς, που ζει με τη σύζυγό του επί πολωνικού εδάφους, τόνισε στο πρακτορείο Reuters: “Είναι πιθανό η μύτη του να είναι σπασμένη, διότι έχει αλλάξει το σχήμα της και φαίνεται να έχει πολλή πούδρα πάνω της. Όλη η αριστερή πλευρά του προσώπου του είχε πούδρα. Δεν είναι δικές του λέξεις, δεν είναι αυτός ο τρόπος που μιλά. Μοιάζει πολύ συνεσταλμένος και μπορεί κανείς να δει ότι είναι νευρικός. Και αυτά δεν είναι δικά του τσιγάρα στο τραπέζι, δεν καπνίζει αυτά. Οπότε πιστεύω ότι τον ανάγκασαν“.

Και πρόσθεσε με νόημα: “Ο γιος μου δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι υποκίνησε σε μαζική ανυπακοή διότι απλώς δεν έκανε κάτι τέτοιο. Έχουμε εκπλαγεί που η τύχη ενός ανθρώπου σημαίνει τόσα πολλά και ότι θεωρείται σημαντικός από την ΕΕ. Αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους Λευκορώσους“.

Ο κ. Προτάσεβιτς κατέληξε ως εξής: “Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη ήταν μια πράξη εκδίκησης για να προειδοποιηθούν άλλοι: δείτε τι μπορούμε να κάνουμε. Είναι εντελώς παράλογο αυτό που συμβαίνει“.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης: Καρέ – Καρέ όσα συνέβησαν στην πτήση 4978 της Ryanair – Μαρτυρίες συνεπιβατών του Προτάσεβιτς


Loading