Οι ουκρανικές πρεσβείες με την υποστήριξη της Ουάσιγκτον ασχολούνται με τη στρατολόγηση μισθοφόρων από όλο τον κόσμο, ισχυρίζεται η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Από την έναρξη της «ειδικής επιχείρησης», που ισχυρίζεται ότι πραγματοποιεί το Κρεμλίνο στην Ουκρανία, περίπου 7.000 ξένοι μισθοφόροι από 63 χώρες έχουν βρεθεί στο Κίεβο, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα.
«Η Δύση υποστηρίζει τους Ουκρανούς εθνικιστές και τους υποστηρίζει όχι μόνο με όπλα, αλλά και με ανθρώπινο δυναμικό, στέλνοντας μισθοφόρους εκεί, δικούς τους εξτρεμιστές που εκπαιδεύονται σε διάφορα μέρη του κόσμου», δήλωσε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το Ria Novosti.
«Συνολικά, από την αρχή της “ειδικής επιχείρησης”, η κυβέρνηση Ζελένσκι έχει προσελκύσει στην Ουκρανία περίπου 7 χιλιάδες ξένους μισθοφόρους από 63 κράτη», σημείωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.
Η Ζαχάροβα τόνισε ότι οι περισσότεροι από τους μισθοφόρους προέρχονται από την Πολωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Ρουμανία και τη Γεωργία, ενώ υπάρχουν κι αρκετές χώρες που αντιτίθενται σθεναρά σε αυτό, παρά την πίεση της Ουάσιγκτον.
Η εκπρόσωπος σημείωσε, τέλος, ότι οι ουκρανικές πρεσβείες με την υποστήριξη της Ουάσιγκτον ασχολούνται με τη στρατολόγηση μισθοφόρων από όλο τον κόσμο.
Δείτε επίσης: Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Με τον Snik είναι όλα καλά – Είμαστε δύο άνθρωποι πολύ αγαπημένοι
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στήριξη στον διεθνή στόλο Global Sumud Flotilla μετά την επίθεση στην Κρήτη
- Σφοδρή κριτική από Ν. Ανδρουλάκη για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης
- Πειραιάς: Θλιβερός θάνατος 20χρονου ναυτικού κατά τη διάρκεια του πρώτου του ταξιδιού
- Ασφάλεια και κορυφαία επιδόσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με τα νέα all-season ελαστικά και το δίκτυο ViaLider
- Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για φθινοπωρινές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας