Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αμφισβητεί ευθέως τον επικεφαλής του επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ
Σε μια άνευ προηγούμενου πρόκληση προέβη ο Ελον Μασκ, εναντίον του ΟΗΕ. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αμφισβητεί ευθέως τον επικεφαλής του επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ, ο οποίος υποστήριξε ότι μόλις το 2% της περιουσίας του, αρκεί για να λύσει το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη. «Αποδείξτε ότι 6 δισ. δολάρια μπορούν πράγματι να δώσουν τέλος στην πείνα και εγώ θα τα δώσω», έγραψε o Μασκ στο Twitter.
Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Ντέιβιντ Μπίσλεϊ είπε ότι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Μασκ και ο Τζεφ Μπέζος της Amazon μπορούν να λύσουν το παγκόσμιο πρόβλημα της πείνας δίνοντας ένα μικρό μέρος της περιουσίας τους.
Μόλις 6 δισ. δολάρια μπορούν να αποτρέψουν τον θάνατο 42 εκατ. ανθρώπων, είπε, επαναλαμβάνοντας μετά την έκκλησή τους προς τους δισεκατομμυριούχους και μέσω Twitter. O Mασκ δεν φαίνεται να το πιστεύει.
Δείτε επίσης: Δυσάρεστο ορόσημο για την παγκόσμια κοινότητα: Τους 5 εκατομμύρια έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό
- Στο Κίεβο το κρίσιμο ραντεβού των Αμερικανών απεσταλμένων με τον Ζελένσκι
- Κλιμακώνεται η ένταση: το Ιράν προειδοποιεί για σφοδρότερη απάντηση στις επιθέσεις των ΗΠΑ
- ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης μίλησε για αθλητικές υποδομές και τα έργα στη Θεσσαλονίκη
- Στη Θεσσαλονίκη το μεγάλο στοίχημα των υποδομών: ο κάθετος άξονας προς το Βουκουρέστι, λέει ο Τζιτζικώστας
- Ζώδια εβδομάδας: τα do’s και τα don’ts [06.09-12.09.2026]
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
