Τι συζητήθηκε στον πρώτο γύρο και τι ζήτησε η Ρωσία; Ένας δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας έχει προγραμματιστεί για αύριο 2 Μαρτίου.
Τι συζητήθηκε στις πρώτες διαπραγματεύσεις
Ένα άλλο ουκρανικό μέσο ενημέρωσης, επικαλούμενο πηγές στην ουκρανική αντιπροσωπεία, αποκάλυψε τους όρους που προτάθηκαν από τις πλευρές κατά την πρώτη συνάντηση. Είπε ότι η Ρωσία φέρεται να απαίτησε από την Ουκρανία να δεσμευτεί να καταθέσει σε χαρτί το καθεστώς της εκτός μπλοκ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και να διοργανώσει δημοψήφισμα για το θέμα αυτό.
Πέραν αυτού, η ρωσική πλευρά απαίτησε από την Ουκρανία να αναγνωρίσει τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στα διοικητικά όρια των αντίστοιχων περιοχών και να εγκαταλείψει το αίτημά της για επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία, σύμφωνα με την Glavkom, απαίτησε κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφός της. Οι ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα και διήρκεσαν πέντε ώρες.
Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν ο προεδρικός σύμβουλος Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι η ρωσική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη να συνομιλήσει με την ουκρανική πλευρά για όσο διάστημα χρειαστεί για να επιτευχθούν συμφωνίες. Είπε επίσης ότι οι αντιπροσωπείες συμφώνησαν προκαταρκτικά να διεξαχθεί ο επόμενος γύρος συνομιλιών στη Λευκορωσία.
Δείτε επίσης: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μειωμένα έσοδα λόγω «Όμικρον»
- Διαδικασία χωρίς προοπτική: οι ευρωπαϊκές προτάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
- Σοκαριστικό περιστατικό βίας στη Χαλκίδα: Επιθέσεις για ένα like – Οι καταγγελίες του αδερφού του θύματος
- Θεσσαλονίκη: Εξελίξεις γύρω από τη φωτιά πίσω από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου
- Γαλλία: Επαναφορά προσβασιμότητας στις ιστοσελίδες ενηλίκων μετά την αναστολή του διατάγματος
- Αλβάρο Καρντένας: Νέα προσθήκη για το Περιστέρι από τη Βαλένθια