Δηλώσεις στα ΜΜΕ παραχωρεί αυτή τη στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ
Σήμερα να ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ανέφερε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όμως όπως επισημαίνει «η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε κάποιους λόγους για να τις αναβάλει».
O Ρώσος ΥΠΕΞ επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου την «μια ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία μετά την αποτυχία του Κιέβου να επιλύσει τη σύγκρουση στο Ντονμπάς μέσω των συμφωνιών του Μινσκ και τις «κρυφές απειλές για απόκτηση πυρηνικών όπλων»
Ο Λαβρόφ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί λύση στην ουκρανική κρίση και σημείωσε ότι οι απαιτήσεις της Μόσχας είναι «ελάχιστες», όπως είπε.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία μιλούν για την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου, όχι η Ρωσία».
Δείτε επίσης: Εφιαλτικές στιγμές στο Κίεβο με συνεχείς εκρήξεις – Σήμερα ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων (vids)
- Δημοσίευση της έκθεσης βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής υπευθυνότητας 2024 από τον όμιλο Fourlis
- Δημιουργία μόνιμης ψηφιακής έκθεσης για την ιστορική εξέλιξη της βιομηχανίας στη Θεσσαλονίκη
- Γιάννος Κρανιδιώτης: Δέξου το χαιρετισμό μας για την ώρα
- Η ταινία «Hamnet» της Κλόι Ζάο ανοίγει τον δρόμο για τα Όσκαρ με νίκη στο TIFF
- Χρυσός Διόνυσος για την ταινία «Noi» στο 48ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας