Δύσκολες στιγμές πέρασε το συνεργείο της ΕΡΤ στην Ουκρανία, καθώς χρειάστηκε να φυγαδευτεί από Ουκρανούς στρατιώτες στη πόλη Ιρπίν, καθώς είχε ξεκινήσει ένας νέος γύρος βομβαρδισμών
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι όταν η πρώτη ρουκέτα έπεσε σε σπίτια στη Στογιάνκα. Όλοι έτρεξαν στο καταφύγιο.
Οι ρουκέτες έπεφταν η μια μετά την άλλη και ένας στρατιώτης βγήκε από το καταφύγιο για να βοηθήσει το συνεργείο της ΕΡΤ.
«Ελάτε, ελάτε» λέει βιαστικά ενώ οι ρουκέτες συνέχιζαν να πέφτουν.
«Είναι λίγο πριν από τις 4. Μέσα στο σκοτεινό καταφύγιο νιώθουμε ο ένας την παρουσία του άλλου πιο έντονη από ποτέ. Και ας ήμασταν οι περισσότεροι άγνωστοι μέχρι τότε», ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.
Παράλληλα, πρόσθεσε πως «στο καταφύγιο ήταν μια ακόμη δημοσιογραφική αποστολή από την Οδησσό. Ο Κώστια με τη γυναίκα του και την αδελφή της που ήρθαν από το Χάρκοβο και ήταν ψύχραιμοι, γιατί εκεί έζησαν τα χειρότερα».
«Η σκέψη μας στους λιγοστούς κατοίκους που έχουν αποφασίσει να μείνουν»
Ο βομβαρδισμός τελικά σταμάτησε μετά από λίγη ώρα, όμως το συνεργείο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την περιοχή, επειδή η κατάσταση θεωρούνταν κρίσιμη.
«Η σκέψη μας τρέχει στους λιγοστούς κατοίκους που έχουν αποφασίσει να μείνουν στη Στογιάνκα αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε», είπε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ και πρόσθεσε πως «θέλαμε να πάμε να δούμε τι έγιναν οι κάτοικοι της Στογιάνκα, αλλά οι στρατιώτες μας είπαν ότι δεν είναι ασφαλές και ότι καλύτερα να φύγουμε για το Κίεβο. Στον δρόμο της επιστροφής μάθαμε για την πρόοδο που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και όλοι ευχηθήκαμε εκείνοι που έμειναν πίσω να κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί».
Δείτε επίσης: Ισραήλ: Τέσσερις νεκροί από επίθεση ενόπλου σε προάστιο του Τελ Αβίβ
- Οξύτατη επίθεση της ΕΛΑΣ στον Μητσοτάκη μετά τη ΔΕΘ
- Συγκίνηση για την Τανάγρα: τα συλλυπητήρια Καλαφάτη για τους δύο πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας
- Σκληρή ανακοίνωση της ΕΛ.Α.Σ. για τη ΔΕΘ: «Χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας» η ομιλία Μητσοτάκη
- Θεσσαλονίκη: η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη ΔΕΘ, με μήνυμα αγωνιστικότητας μέχρι την ανατροπή
- Ελπίδα ή περιπέτειες: η ανάρτηση Χατζηδάκη για την ομιλία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη
![]()
