Ανθρωπιστικούς διαδρόμους ετοιμάζεται να ανοίξει η Ουκρανία για την απομάκρυνση των αμάχων από τις πολιορκημένες περιοχές
Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να παραδώσει ανθρωπιστικές προμήθειες στη Μαριούπολη, η οποία έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.
Σε ξεχωριστές δηλώσεις που έκανε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ρίβνε, στη βόρεια Ουκρανία, Βιτάλι Κόβαλ σημείωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών από ρωσική αεροπορική επιδρομή σε πύργο της τηλεόρασης στην περιοχή του χθες, Δευτέρα, ανήλθε σε τουλάχιστον 19.
Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν πλήρως υπό τον έλεγχό τους όλο το έδαφος της περιφέρειας της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν 6 Bayraktar TB-2 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) σε τουλάχιστον 24 ώρες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το υπουργείο.
Το Reuters δεν μπορούσε να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές από ανεξάρτητη πηγή.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Συνεχείς οι βομβαρδισμοί σε Κίεβο, Χάρκοβο και Μαριούπολη – Πληροφορίες για έναν νεκρό
- US Open: πρόωρο τέλος για τη Σάκκαρη μετά τη μάχη με τη Σταροντούμπτσεβα
- Θεσσαλονίκη: «Λουκέτο» σε οκτώ σταθμούς του Μετρό το Σάββατο λόγω ΔΕΘ
- Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών 2026: Οι ΗΠΑ στο Βερολίνο για το 5ο σερί τρόπαιο
- Καμπανάκι Πιερρακάκη για την Ευρώπη: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε 27, πρέπει να γίνουμε μία»
- Με το βλέμμα στο Champions League Πόρτο και Σπόρτινγκ ψάχνουν νίκες στο πορτογαλικό πρωτάθλημα
![]()
