Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της Γάζας ισχυρίζεται ο στρατός

Ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ, ο Ντάνιελ Χανγκάρι ισχυρίστηκε κατά τη βραδινή του ενημέρωση για το πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Γάζα, ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς έχασαν τον έλεγχο της βόρειας Γάζας.

«Η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο της λωρίδας, οι κάτοικοι της Γάζας έφυγαν αντίθετα με τις οδηγίες της. Για να το αποτρέψει αυτό η Χαμάς, λέει ψέματα για όσα συμβαίνουν στα νοσοκομεία» σημείωσε ο Χανγκάρι του Ισραήλ.

propoli

«Χθες, έσπευσαν να μας κατηγορήσουν για επίθεση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Ελέγξαμε τα συστήματά μας και για άλλη μια φορά ήταν μια αποτυχημένη εκτόξευση από τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς διαπράττει έγκλημα πολέμου χρησιμοποιώντας νοσοκομεία» σημείωσε.

Ο στρατός συντονίζει την εκκένωση αυτή με τη διοίκηση του νοσοκομείου, πρόσθεσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Το προσωπικό του νοσοκομείου Σίφα ζήτησε να βοηθήσουμε αύριο να μεταφερθούν τα μωρά από την παιδιατρική κλινική σε ένα πιο ασφαλές νοσοκομείο. Θα παράσχουμε την απαιτούμενη βοήθεια», είπε ο Χαγκάρι.

Νωρίτερα σήμερα η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση Physician for Human Rights-Israel («Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Ισραήλ») ανέφερε πως δύο πρόωρα μωρά πέθαναν και άλλα 37 βρέφη κινδυνεύουν μετά την αναγκαστική διακοπή της εντατικής φροντίδας νεογνών ελλείψει ηλεκτρικού ρεύματος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό πολιορκία.

Δείτε επίσης: Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 18 νεκροί στην Δυτική όχθη από επιχείρηση του ισραηλινού στρατού

Loading