Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ρίχνεται» στη μάχη το υπερόπλο Iron Sting (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπλα τελευταίας τεχνολογίας πρόκειται να ρίξει στη μάχη το Ισραήλ, στο πλαίσιο του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη χρήση του όλμου ακριβείας, «Iron Sting», προχώρησε για πρώτη φορά το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του IDF.

propoli

Το «Iron Sting» αναπτύχθηκε από την Elbit Systems και αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2021. Πρόκειται για έναν όλμο που έχει σχεδιαστεί για χρήση τόσο σε ανοιχτούς χώρους όσο και σε αστικό περιβάλλον, ενώ είναι τόσο ακριβές που μπορεί να μειώσει την πιθανότητα τραυματισμού άμαχου πληθυσμού.

Το όπλο αποτελείται από όλμο 120 χιλιοστών που χρησιμοποιεί GPS και καθοδήγηση λέιζερ για να πλήξει με ακρίβεια τους στόχους. Έχει βεληνεκές 1-12 χλμ. και μπορεί να διαπεράσει διπλά οπλισμένο σκυρόδεμα.

«Χάρη στην ακρίβεια και την τεχνογνωσία των μαχητών, η μονάδα Maglan σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία εξουδετέρωσε δεκάδες τρομοκράτες με διάφορα μέσα, ένα από τα οποία είναι ο όλμος ακριβείας Iron Sting», δήλωσε ο διοικητής της Ταξιαρχίας Καταδρομών, συνταγματάρχης Omer Cohen.

«Από την αρχή του πολέμου, η Ταξιαρχία Καταδρομών πολέμησε σθεναρά ενάντια στη βίαιη επίθεση του εχθρού και εξουδετέρωσε πάνω από 100 τρομοκράτες στη Λωρίδα της Γάζας. Οι τακτικές και έφεδρες μονάδες Maglan, Egoz και Duvdevan θα φτάσουν σε κάθε μέρος και σε κάθε εχθρό και θα τους εξοντώσουν. Μαζί θα νικήσουμε- είμαι σίγουρος για τους στρατιώτες μας και τους εμπιστεύομαι».

Δείτε επίσης: Φθιώτιδα – Ράχες Στυλίδας: Βρέθηκε ζωντανή η αγνοούμενη γυναίκα

Loading