Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνελήφθη Παλαιστίνια ακτιβίστρια

Στα… χέρια των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται εκ νέου η ακτιβίστρια από την Παλαιστίνη, Αχέντ Ταμίμι.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν ξανά την Ahed Tamimi. Η Παλαιστίνια ακτιβίστρια είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστή, καθώς ως έφηβη το 2018, συνελήφθη και αργότερα φυλακίστηκε, καθώς χαστούκισε και κλώτσησε στρατιώτες των IDF.

propoli

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, η Tamimi συνελήφθη στο χωριό Νάμπι Σαλίχ κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. Μάλιστα, πριν από μια εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός είχε συλλάβει τον πατέρα της Μπασέμ Ταμίμι, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στην Ιορδανία.

Τι ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός

Η Jerusalem Post ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε καλέσει σε μια ανάρτηση στο Instagram για τη δολοφονία εποίκων της Δυτικής Όχθης. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συνέλαβε την 22χρονη Παλαιστίνια ακτιβίστρια Ahed Tamimi κατά τη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Η Ahed Tamimi συνελήφθη ως ύποπτη για υποκίνηση βίας και τρομοκρατικές δραστηριότητες στην πόλη Nabi Salih» κοντά στη Ραμάλα, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού στο AFP. «Η Ταμίμι μεταφέρθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας για περαιτέρω ανάκριση».

«Θα σας σφάξουμε»

Σύμφωνα με το Israel Today, η Ταμίμι κατηγορείται για υποκίνηση τρομοκρατίας για όσα είχε γράψει πριν έξι μέρες στο Instagram: «Το μήνυμά μας προς τις αγέλες των εποίκων: Σας περιμένουμε σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Όχθης από τη Χεβρώνα μέχρι την Τζενίν. Θα σας σφάξουμε και θα λέτε ότι αυτό που σας έκανε ο Χίτλερ ήταν ένα αστείο. Θα πιούμε το αίμα σας και θα φάμε τα κρανία σας. Προχωρήστε, σας περιμένουμε».

Δείτε επίσης: Hellenic Train: Επανεκκίνηση όλων των δρομολογίων – Στις ράγες και η γραμμή Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Loading