Σε δυστύχημα στην Ινδονησία, στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο στη νήσο της Ιάβας, στην Ινδονησία, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου, στο οποίο επέβαιναν 47 άνθρωποι, που είχαν αναχωρήσει από το Σουκοχάρτζο (κεντρική Ιάβα) για να επισκεφθούν παραθαλάσσια περιοχή, έχασε τον έλεγχο του οχήματος κατά τη διάρκεια της καθόδου του σε δρόμο με απότομη κλίση, εξήγησαν αστυνομικοί χθες Κυριακή το βράδυ.
«Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως έβλεπαν τον οδηγό πανικόβλητο να προσπαθεί να χειριστεί τον λεβιέ των ταχυτήτων» για να επιβραδύνει, «κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως τα φρένα δεν λειτουργούσαν ή ήταν ελαττωματικά», είπε αξιωματικός της αστυνομίας, ο Ιχσάν, που όπως πολλοί Ινδονήσιοι χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Τα τροχαία είναι συχνά στην Ινδονησία, καθώς πολλά οχήματα είναι σε άσχημη κατάσταση, όπως και οι υποδομές, ενώ ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας δεν τηρείται από πολλούς οδηγούς.
«Δεκατρείς άνθρωποι είναι νεκροί. Ορισμένοι (υπέκυψαν) επιτόπου, άλλοι πέθαναν στο νοσοκομείο», ανέφερε ο Ιχσάν, προσθέτοντας πως «άλλοι 34 τραυματίστηκαν».
Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε τρία κοντινά νοσοκομεία.
Ο οδηγός του λεωφορείου είναι ανάμεσα στους νεκρούς. Το όχημα ανατράπηκε και προσέκρουσε σε κράσπεδο.
Λίγο πριν από το δυστύχημα, είχε ζητήσει από τους επιβάτες να αποβιβαστούν προσωρινά, διότι το λεωφορείο δεν μπορούσε να ανέβει μια ανηφόρα, είπε ο Ιχσάν.
Τον Μάρτιο του 2021, 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο με προσκυνητές, ανάμεσά τους μαθητές, ενεπλάκη σε δυστύχημα στην Ιάβα.
Στα τέλη του 2019, τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στη Σουμάτρα.
Δείτε επίσης: Δολοφονία Άλκη: Στην ανακρίτρια οι συλληφθέντες – Πρώην ποδοσφαιριστής των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ ο ένας από τους εννιά
- Έρχεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα πλήξουν
- Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους λόγω καπνού στο πιλοτήριο
- Χανιά: Εντοπίστηκε οπλοστάσιο σε σπίτι 42χρονου, ο οποίος προέτρεπε σε βιαιοπραγίες κατά αστυνομικών
- Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες από αύριο στη βόρεια Ελλάδα
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέος πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής έρχεται στην Θεσσαλονίκη