Για να επιβιώσει από τυχόν πυρηνικό πόλεμο η οικογένεια του Πούτιν στάλθηκε σε υπερπολυτελές καταφύγιο στη Σιβηρία, αποκάλυψε ρώσος αναλυτής. Η υπόγεια πόλη κτίστηκε από τον ενεργειακό κολοσσό Gazprom πριν από περίπου μια δεκαετία.
Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, που επικαλείται τον Ρώσο Βαλερί Σολοβέι, υποστηρίζει ότι η οικογένεια του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου βρίσκεται στην «υπόγεια πόλη» της Σιβηρίας που είναι κτισμένη με τρόπο που να μπορεί να επιβιώσει από πυρηνικό πόλεμο.
Για τον 61χρονο Ρώσο καθηγητή, ο Πούτιν, θέλησε να προστατεύει τους δικούς του ανθρώπους βλέποντας ότι οι Ρώσοι στρατιώτες βρίσκουν ισχυρή αντίσταση από τους Ουκρανούς.

Για ορισμένους Ρώσους, ο Σολοβέι θεωρείται συνωμοσιολόγος, για τους περισσότερους όμως θεωρείται έγκριτος επιστήμονας.
Πού είναι κρυμμένη η οικογένεια Πούτιν;
Με βάση τα λεγόμενά του, η οικογένεια του Πούτιν είναι κρυμμένη σε πυρηνικό καταφύγιο προηγμένης τεχνολογίας, το οποίο, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, βρίσκεται στην οροσειρά Αλτάι.
Το Σαββατοκύριακο, η οικογένεια του προέδρου Πούτιν μεταφέρθηκε στο καταφύγιο, όπως υποστηρίζει σε βίντεο ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας και προσθέτει ότι οι πληροφορίες του προέρχονται από εμπιστευτικές πηγές του Κρεμλίνου.
Υπόγεια πόλη
Η υπόγεια πόλη κτίστηκε από τον ενεργειακό κολοσσό Gazprom πριν από περίπου μια δεκαετία στην περιοχή Ongudaysky στην οροσειρά Αλτάι, μία περιοχή της Σιβηρίας που συνορεύει με τη Μογγολία, την Κίνα και Καζακστάν.
Παρατηρητές έχουν εντοπίσει πολλά σημεία εξαερισμού στους χώρους που περιβάλλουν το κρησφύγετο αυτό, καθώς και μια γραμμή υψηλής τάσης, συνδεδεμένης με υπερσύγχρονο υποσταθμό 110 kilovolt, ικανή για να τροφοδοτήσει μια μικρή πόλη. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, στο σημείο αναφέρθηκε ότι βρίσκονταν τεράστιοι εκσκαφείς τούνελ από τη Γερμανία.

Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας δεν κατονόμασε τα μέλη της οικογένειας του Πούτιν που φέρεται να κρύβονται στο καταφύγιο, αλλά στο παρελθόν είχε ισχυριστεί ότι, η Χρυσή Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής Αλίνα Καμπάεβα, είναι η νυν σύζυγος του Ρώσου προέδρου. «Αυτή είναι η πραγματική του οικογένεια και η Αλίνα είναι ικανή να επηρεάσει τις αποφάσεις του», είχε υποστηρίξει ο Σολοβέι πριν ένα χρόνο.
Δείτε επίσης: Τ. Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ θα διευκολύνουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες να μπουν στη χώρα
- Η μνήμη του πολέμου πέρα από το «ΟΧΙ»: Τι θυμούνται οι Έλληνες για το ‘40 και τι θέλουν να μάθουν
- Βαριά κακουργήματα στη δίωξη για την υπόθεση της Pizza Fan και φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ
- Γεραπετρίτης και Αννίτα Δημητρίου συζήτησαν διμερείς σχέσεις και Κυπριακό
- Μεγάλη ανησυχία στην Αρσεναλ για τον Μπουκάγιο Σάκα
- Βάρκα η μία, βάρκα και η άλλη: ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επιδότηση 200.000 ευρώ στον Σπύρο Κουλκουδίνα
![]()
