Πούτιν: Οι απώλειες αμάχων από μια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα θα ήταν απαράδεκτες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως μια ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Γάζα θα είχε αποτέλεσμα ένα επίπεδο απωλειών αμάχων που θα ήταν “απολύτως απαράδεκτο”.

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε σήμερα όλους τους αμάχους που κατοικούν στην πόλη της Γάζας, περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, να μετακινηθούν νότια μέσα σε 24 ώρες, καθώς συγκέντρωσε άρματα μάχης ενόψει μιας αναμενόμενης χερσαίας εισβολής έπειτα από τη φονική επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο η ισλαμιστική οργάνωση Παλαιστινίων μαχητικών Χαμάς.

propoli

Ο Πούτιν, που μιλούσε από το Μπισκέκ του Κιργιστάν, είπε πως η χρήση βαρέος οπλισμού σε περιοχές κατοικιών “εγκυμονεί σοβαρές συνέπειες για όλες τις πλευρές”.

Και το πιο σημαντικό, οι απώλειες αμάχων θα είναι πλήρως απαράδεκτες. Τώρα το κυριότερο πράγμα είναι να σταματήσει η αιματοχυσία”, είπε.

Το Πεκίνο ανησυχεί για κλίμακωση της σύγκρουσης

Από την πλευρά του, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε σήμερα βαθιά ανησυχία για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και Παλαιστίνιους μαχητές.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ουάνγκ Ουενμπίν έκανε τα σχόλια αυτά στην τακτική συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση των Ηνωμένων Εθνών που είπαν πως το Ισραήλ ενημέρωσε τον οργανισμό ότι 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι στη Γάζα θα πρέπει να μετακινηθούν προς το νότιο τμήμα του θύλακα.

Δείτε επίσης: Βγήκε από το νοσοκομείο ο Βασίλης Καρράς – Τι ζήτησε η σύζυγός του

Loading