Πούτιν: «Οι στόχοι του πολέμου στην Ουκρανία παραμένουν, η ειρήνη θα έρθει όταν τους πετύχουμε»

Τέσσερις ώρες και 12 λεπτά κράτησε η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, δύο σχεδόν χρόνια μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Κρατώντας έναν κίτρινο φάκελο που μαζί με το μπλε φόντο πίσω του θύμιζαν τη σημαία της Ουκρανίας έφτασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην πρώτη συνέντευξη Τύπου σχεδόν δύο χρόνια μετά την εισβολή.

propoli

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ο πόλεμος θα τελειώσει όταν η Μόσχα πετύχει τους στόχους της.

«Οι στόχοι δεν έχουν αλλάξει. Είναι η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, η αποστρατιωτικοποίηση, το ουδέτερο καθεστώς της», δήλωσε.

Ο Πούτιν είπε ότι αυτή τη στιγμή στα μέτωπα βρίσκονται 617.000 Ρώσοι στρατιώτες και προσπάθησε να κατευνάσει τους φόβους για γενική επιστράτευση.

«Συνολικά οι εθελοντές και όσοι υπογράφουν συμβόλαια με τον στρατό για δύο ή τρία χρόνια αναμένεται να φτάσουν το μισό εκατομμύριο μέχρι το τέλος του χρόνου».

Μία από τις πρώτες ερωτήσεις δόθηκαν στον εκπρόσωπο του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων. Απαντώντας ο Ρώσος πρόεδρος έπλεξε τον εγκώμιο του Ερντογάν, ενώ έσπευσε να διαφοροποιήσει τον πόλεμο στη Γάζα με εκείνον στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν συνομίλησε με σωσία του, προϊόν τεχνητής νοημοσύνης, για να πείσει ότι δεν έχει σωσίες.

Την ώρα της συνέντευξης ρωσικά και κινεζικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό στο πλαίσιο κοινής περιπολίας.

Δείτε επίσης: Νωρίτερα οι πληρωμές του e-ΕΦΚΑ – Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις, το επίδομα προσωπικής διαφοράς

Loading