Πρατήριο καυσίμων έβαλε πετρέλαιο αντί για βενζίνη σε εκατοντάδες οδηγούς

Το περιστατικό συνέβη στις 21 Δεκεμβρίου όταν ο οδηγός ενός βυτιοφόρου με πετρέλαιο κίνησης έβαλε σε λάθος στόμιο τον σωλήνα γεμίσματος, με αποτέλεσμα να φουλάρει την δεξαμενή της premium αμόλυβδης του βενζινάδικου Speedway στη Νότια Βοστώνη.

Η δεξαμενή της premium αμόλυβδης γέμισε κατά λάθος με πετρέλαιο κίνησης, προκαλώντας ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα.

propoli

Αρκετοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πλήρωσαν ακριβά το λάθος βενζινάδικου, μιας και η δεξαμενή του premium καυσίμου του τελευταίου, εδρεύει στη Μασαχουσέτη, γέμισε τον περασμένο μήνα κατά λάθος με diesel.

Όταν οι οδηγοί χρησιμοποίησαν την αντλία του premium καυσίμου, τα αυτοκίνητά τους γέμισαν με πετρέλαιο κίνησης, με αρκετούς οδηγούς να αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειτουργίας του κινητήρα μετά από μερικά χιλιόμετρα. Και σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο κινητήρας δεν εκκίνησε.

Ένας οδηγός ανέφερε τα τοπικά Μέσα ότι η επισκευή του κόστισε 1.300 ευρώ, και περιελαμβάνε την αποστράγγιση του ντίζελ από το ρεζερβουάρ, το ξέπλυμα του κυκλώματος καυσίμου και την αντικατάσταση των φίλτρων καυσίμου και των μπουζί. Και μένει να δει εάν καταστράφηκε και ο καταλύτης που μπορεί να κοστίσει 1.800 ευρώ η αντικατάστασή του.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες οδηγοί βάζουν από απροσεξία λάθος καύσιμο στο αυτοκίνητό τους και συνήθως συνειδητοποιήσουν το λάθος τους νωρίς, με αποτέλεσμα να την «γλυτώνουν» χωρίς πολλές ζημιές. Αναντίλεκτα, το κόστος για τον καθαρισμό του συστήματος δεν είναι μικρό, αλλά θα μπορούσε να κοστίσει και μια περιουσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το βενζινάδικο στη Βοστώνη έκλεισε τις αντλίες αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε για το πρόβλημα και υποσχέθηκε να αποζημιώσει το κόστος επισκευής και καυσίμου σε όλους τους οδηγούς.

Πηγή: carandmotor.gr

Δείτε επίσης: BYD: Εμφανίζεται με νέα μάρκα και με νέο ηλεκτρικό supercar 1.115 ίππων

Loading