Προειδοποιούν οι ΗΠΑ: “Θα υπάρξουν συνέπειες για τη Ρωσία, αν πεθάνει ο Αλεξέι Ναβάλνι”

Ο Λευκός Οίκος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη Ρωσία και προειδοποίησε σήμερα ότι θα υπάρξουν «συνέπειες», αν πεθάνει ο αντικαθεστωτικός Αλεξέι Ναβάλνι.

Ως γνωστόν η κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι επιδεινώνεται ραγδαία και ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τζο Μπάιντεν, δήλωσε στο CNN ότι εξετάζονται συγκεκριμένα μέτρα, που όμως δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει σε αυτή τη φάση: “Αλλά έχουμε δηλώσει ότι θα υπάρξουν συνέπειες, αν πεθάνει ο κ. Ναβάλνι.

propoli

Αρχικά βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση και με πολλές δημοκρατίες στον κόσμο που συμμερίζονται την άποψή μας, για την επιβολή κυρώσεων σε απάντηση αυτού που έχει κάνει στον Ναβάλνι η ρωσική κυβέρνηση, σε απάντηση της χρήσης χημικού όπλου εναντίον του, πράγμα που παραβιάζει τους διεθνείς νόμους», εξήγησε ο Σάλιβαν, για να συνεχίσει:

«Κατά δεύτερον, πληροφορήσαμε την ρωσική κυβέρνηση ότι αυτό που θα συμβεί στον κ. Ναβάλνι θα είναι δική τους ευθύνη και ότι θα είναι υπεύθυνοι ενώπιον της διεθνούς κοινότητας».

Ερωτηθείς για το λόγο που ο Τζο Μπάιντεν δεν αναφέρθηκε στην κατάσταση του Ναβάλνι την Πέμπτη, κατά την τοποθέτησή του σχετικά με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία και δεν ζήτησε την απελευθέρωσή του, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου υπογράμμισε: «Θεωρήσαμε ότι αντί να κάνουμε δημόσιες δηλώσεις, ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της υπόθεσης αυτής ήταν ιδιωτικά και μέσω των διπλωματικών διαύλων απευθείας προς τα υψηλότερα κλιμάκια της ρωσικής κυβέρνησης».

Δείτε επίσης: Η κόρη του Ναβάλνι λέει ότι ο πατέρας της χρειάζεται γιατρό

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading