Συντρίμμια ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους προκάλεσαν πυρκαγιά σε αποθήκη πετρελαίου στην περιοχή Πολτάβσκαγια του Κρασνοντάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών. Η φωτιά οδήγησε στο κλείσιμο τοπικής οδού που συνδέει την περιοχή με την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας.
Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν θύματα από την πυρκαγιά, όπως επιβεβαίωσαν οι περιφερειακές αρχές μέσω του Telegram. Η κλειστή οδός είναι σημαντική καθώς οδηγεί στη γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με την περιφέρεια του Κρασνοντάρ, η οποία έχει αναδειχθεί σε κρίσιμο σημείο ανεφοδιασμού από την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.
Σημειώνεται ότι χθες, Δευτέρα, η Ουκρανία έπληξε δύο γέφυρες που συνδέουν το ρωσοκρατούμενο τμήμα της Χερσώνας με την Κριμαία, εν μέσω αυξανόμενων επιθέσεων κατά των ρωσικών οδών ανεφοδιασμού. Η κατάσταση στην Κριμαία είναι ήδη τεταμένη λόγω κρίσης καυσίμων, όπως αναφέρθηκε από τον περιφερειακό κυβερνήτη.
Επιπλέον, στην περιφέρεια του Γιάροσλαβ, οι αρχές συνεχίζουν να προσπαθούν να κατασβέσουν πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων στην πόλη Ριμπίνσκ, που προκλήθηκε από επίθεση drone. Στη διάρκεια της νύχτας, η Ρωσία κατέρριψε 172 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.
![]()

