Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οποιαδήποτε πολυεθνική στρατιωτική δύναμη που θα σταλεί από τους συμμάχους της Ουκρανίας σε περίπτωση ειρηνευτικής συμφωνίας θα θεωρηθεί απαράδεκτη και θα αντιμετωπιστεί ως νόμιμος στρατιωτικός στόχος.
Οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας, γνωστοί ως Συμμαχία των Προθύμων, συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα και επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να αναπτύξουν μια τέτοια δύναμη μετά τον τερματισμό των εχθροπραξιών, με στόχο να στηρίξουν την Ουκρανία στην ανασυγκρότηση των δυνάμεών της.
Επιπλέον, ανακοίνωσαν ότι θα διεξαχθούν στρατιωτικές ασκήσεις τους επόμενους μήνες για να αποδειχθεί η ετοιμότητα της Πολυεθνικής Δύναμης για την Ουκρανία (MNF-U) να αναλάβει δράση.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επανέλαβε ότι η αποστολή στρατιωτικών μονάδων από χώρες της συμμαχίας στην Ουκρανία είναι απαράδεκτη και θα ισοδυναμούσε με ξένη επέμβαση, κλιμακώνοντας τις απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας.
«Θα θεωρούσαμε αυτές τις μονάδες ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()

