Ζητούν την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας
Σύνθημα επανάληψης των βουλευτικών εκλογών έδωσαν διαδηλωτές στη Ρωσία, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η εκλογική νίκη του κυβερνώντος κόμματος την προηγούμενη εβδομάδα προήλθε μετά από νοθεία.
Η διαδήλωση, διοργανώθηκε από πολιτικά πρόσωπα της αντιπολίτευσης, εκ των οποίων τα περισσότερα προέρχονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα.
«Ήρθα εδώ σήμερα για να δηλώσω ότι για μία ακόμη φορά μας εξαπάτησαν» είπε μια γυναίκα.
Η αστυνομία μετά από αυτήν την κινητοποίηση, προειδοποίησε πως θα διαλύσει οποιαδήποτε πορεία γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με την αστυνομία της Μόσχας, στη διαδήλωση συμμετείχαν και δημοσιογράφοι, ενώ ρεπόρτερ του Reuters ανέφερε πως ο αριθμός των ανθρώπων που έδωσαν το παρών ήταν περίπου 1.500.
Τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα και σύμφωνα με αυτά το κυβερνών κόμμα Ενιαία Ρωσία, που στηρίζει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξασφάλισε τις 324 από τις 450 έδρες της ρωσικής κάτω βουλής.
Δείτε επίσης: Μιλτ. Βαρβιτσιώτης: «Δεν θα γίνουν ανεκτές κινήσεις στο πεδίο οι οποίες προσβάλλουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα»
- Δύο νίκες για Σοφάδες και ΑΓΕΧ στην 4η αγωνιστική της Elite League
- Πούτιν: Η γη της ανατολικής Ουκρανίας είναι ιστορικά ρωσική και φουντώνει η ένταση
- LIVE: Ολυμπιακός – Σπάρτα Πράγας 0-0 πριν τη σέντρα στο Φάληρο
- Europa League: Η Φερεντσβάρος έκανε το απόλυτο νικών και πήγε στο 3×3
- Στην κορυφή του Conference League ο Παναθηναϊκός με τρεις «συγκάτοικους»
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
