Ρωσία: Γιατροί διέγνωσαν ότι ο Ναβάλνι δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας

Το πρακτορείο RIA μεταδίδει πως τέσσερις γιατροί που επισκέφθηκαν τον Ναβάλνι, διέγνωσαν ότι δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS η Μοσκάλκοβα δήλωσε ότι οι γιατροί τον επισκέφθηκαν χθες, Τρίτη 20 Απριλίου, και επισήμανε ότι οι γιατροί είναι από ιατρικά ιδρύματα και πως στον Ναβάλνι δίνεται η αναγκαία θεραπευτική αγωγή την οποία έχουν ορίσει οι γιατροί.

propoli

«Χθες τον Αλεξέι Ναβάλνι επισκέφθηκαν γιατροί που δεν υπάγονται στο σωφρονιστικό σύστημα, τέσσερις γιατροί, οι οποίοι εξέτασαν την κατάσταση της υγείας του. Υπάρχει διάγνωση των γιατρών αυτών, σύμφωνα με την οποία συνεχίζουν να του χορηγούνται οικειοθελώς, με την συναίνεση του, οροί με διατροφικά μείγματα. Προς το παρόν δεν βρήκα κάτι το ανησυχητικό στην διάγνωση αυτή», δήλωσε ο Μοσκάλκοβα.

Η Μοσκάλκοβα δήλωσε ότι ζήτησε από την Γενική εισαγγελία να ελέγξει την κατάσταση που σχετίζεται με την χορήγηση άδειας σε γιατρούς να τον επισκεφθούν.

Ο καρδιολόγος Γιαροσλάβ Ασίχμιν, ο οποίος χθες, Τρίτη, μαζί με μερικούς συναδέλφους του έφθασε στην φυλακή ΙΚ-3 στην περιοχή Βλαντίμιρ, στο νοσοκομείο της οποίας βρίσκεται ο Ναβάλνι, δήλωσε στην εφημερίδα Novaya Gazeta ότι άκουσε ότι τον επισκέφθηκαν, αλλά δεν γνωρίζει κάτι. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι προσωπικοί γιατροί του Ναβάλνι δεν είδαν καμία διάγνωση και πως χθες, όταν έφθασαν νωρίτερα στο νοσοκομείο για να τον επισκεφθούν, δεν τους επετράπη η είσοδος.

Στο μεταξύ η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Έλα Παμφίλοβα, μετά το ετήσιο διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ιατρική περίθαλψη στα σωφρονιστικά ιδρύματα θα πάψει να υπάγεται στην αρμοδιότητα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Σώφρονιστικών Ιδρυμάτων της Ρωσίας και ότι ο Ναβάλνι θα έχει την πρέπουσα ιατρική περίθαλψη.

Την υπαγωγή του ιατρικού τομέα στο υπουργείο Υγείας ζήτησαν με έκκλησή τους περισσότεροι από 90 παράγοντες από τον χώρο της φιλανθρωπίας.

Δείτε επίσης:  Σ. Μισέλ: “Θλιβερή η κράτηση των υποστηρικτών του Αλεξέι Ναβάλνι”

 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading