Ρωσία – Κορονοϊός: 1.600 εθελοντές στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου

Στη Ρωσία θα συμμετάσχουν 1.600 εθελοντές στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Το εμβόλιο ανέπτυξε το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν.Φ Γκαμαλέι κατά του κορονοϊού όπως δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

propoli

Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός τοποθετήθηκε σχετικά με την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών: «Αυτό σημαίνει, ότι θα υπάρξει ευρύτερη εφαρμογή του εμβολίου αυτού, αλλά εμείς παρόλα αυτά θα πραγματοποιούμε παράλληλα την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, στην οποία σύμφωνα με τον σχεδιασμό των ειδικών θα συμμετάσχουν από 800 άτομα στην κάθε μορφή εμβολίου (υγρή και στερεή-σ.σ) . Και οι ασθενείς αυτοί… επίσης θα εμβολιασθούν, παράλληλα θα αρχίσει σε ευρεία κλίμακα η παραγωγή του εμβολίου και οι πιο ευπαθείς ομάδες θα έχουν επίσης το δικαίωμα να εμβολιασθούν».

«Σχεδιάζουμε, όλα αυτά να γίνουν εφέτος» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι πρωτίστως θα εμβολιασθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα άτομα που έρχονται πιο συχνά σε επαφή με ασθενείς.

Τέλος σημείωσε ότι όλοι οι εθελοντές που συμμετείχαν στην πρώτη και στην δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου, το οποίο έδειξε καλά αποτέλεσμα, θα συνεχίσουν να βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση για να διαπιστωθεί η διάρκεια της ανοσίας.

Δείτε ακόμη:

Ρουμανία: Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη χώρα

Loading