Η Μόσχα προειδοποίησε τις ΗΠΑ σχετικά με την αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Μόσχας στην Ουάσιγκτον
«Υπογραμμίσαμε ότι είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση, όταν οι ΗΠΑ δίνουν συνεχώς όπλα στην Ουκρανία και ζητήσαμε να μπει ένα τέλος σε αυτήν την πρακτική», είπε ο Ανατόλι Αντόνοφ, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 TV.
Ο Αντόνοφ έκανε, επίσης, γνωστό ότι μια επίσημη διπλωματική νότα επιδόθηκε στην Ουάσιγκτον, όπου η Ρωσία εξέφραζε τις ανησυχίες της. Επισήμανε πως τέτοιες προμήθειες όπλων από τις ΗΠΑ θα επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση και θα κλιμακώσουν τη σύρραξη.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ συναντήθηκαν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, αργά χθες το βράδυ, οι οποίοι υποσχέθηκαν νέα βοήθεια ύψους 713 εκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση Ζελένσκι και άλλες χώρες στην περιοχή, που φοβούνται τη ρωσική επιθετικότητα.
- Κρίσιμη κατάσταση στο Εθνικό Πάρκο Βεζούβιου: Ανησυχητικές πυρκαγιές στην Ιταλία
- Φωτιά σε αυτοκίνητο στο τούνελ της Κακιάς Σκάλας στην Αθηνών – Κορίνθου
- Ελλάδα: Χαιρετισμός στις συμφωνίες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν – Ένα βήμα προς την ειρηνική συνύπαρξη
- Γάζα: Η Ελλάδα και τέσσερις άλλες ευρωπαϊκές χώρες καταδικάζουν τα σχέδια του Νετανιάχου
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να ολοκληρώσει τη μάχη κατά της Χαμάς