Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι γύρισε στη φυλακή από το νοσοκομείο, μετά την απεργία πείνας

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του επικριτή του Κρεμλίνου μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ο πολέμιος του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι γύρισε στην φυλακή ΙΚ-2 που βρίσκεται στην πόλη Πακρόφ, αφού πρώτα ανάρρωσε σε νοσοκομείο της φυλακής ΙΚ-3.

propoli

Το νοσοκομείο βρίσκεται στην πόλη Βλαντίμιρ και είχε διακομιστέι μετά την απεργία πείνας την οποία είχε επιλέξει να ακολουθήσει.

Η ανακοίνωση για την επαναφορά του στη φυλακή έγινε κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δικαστηρίου στην οποία ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί η αγωγή που είχε κάνει ο Αλεξέι Ναβάλνι κατά της διεύθυνσης της φυλακής στην οποία είχε οδηγηθεί σε πρώτη φάση και στην οποία είχε ξεκινήσει απεργίας πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ελλιπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το δικαστήριο έκανε επίσημα γνωστό ότι στη συνεδρίαση μέσω βιντεοδιάσκεψης από τη φυλακή θα έπαιρνε μέρος και ο Ναβάλνι.

Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου απεργία πείνας, απαιτώντας καλύτερη ιατρική περίθαλψη στη φυλακή, δεδομένου οτι υπέφερε από πόνους στην πλάτη και στο πόδι.

Εν συνεχεία, διέκοψε την απεργία πείνας τον Απρίλιο μετά την ιατρική περίθαλψή που του παρασχέθηκε στο νοσοκομείο της φυλακής.

Ο δικηγόρος του Ναβάλνι, Βαντίμ Κόμπζεφ, τόνισε στα ΜΜΕ ότι μπορούσαν να τον είχαν μεταφέρει στη φυλακή Πακρόφ το βράδυ της Παρασκευής.

«Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι προφανώς στο νοσοκομείο της φυλακής ΙΚ-3 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ίδιος ανάρρωσε και πρέπει να εκτίσει την ποινή του εκεί όπου είχε αρχικά μεταφερθεί», δήλωσε συγκεκριμένα ο Βαντίμ Κόμπζεφ.

Δείτε επίσης: Σλοβακία: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading