Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν
Οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν την πτώση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, υποστήριξε σήμερα ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, και ζήτησε την άρση τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η λειτουργία των ρωσικών διαστημοπλοίων που ανεφοδιάζουν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) θα διαταραχθεί από τις κυρώσεις, επηρεάζοντας κατά συνέπεια το ρωσικό τμήμα του σταθμού, που χρησιμεύει κυρίως για τη διόρθωση της τροχιάς ολόκληρης της δομής. Κατά συνέπεια, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει «‘την προσθαλάσσωση’ ή ‘την προσγείωση’ του ISS που ζυγίζει 500 τόνους».
Δείτε επίσης: Υπό πολιορκία η Μαριούπολη – Έκκληση Ζελένσκι στις ρωσίδες μητέρες: “Μην στέλνετε τα παιδιά σας στον πόλεμο”
- Προτάσεις του ΕΒΕΠ για την ενίσχυση της ανάπτυξης των επιχειρηματικών πάρκων
- Εκπληκτικές νίκες εκτός έδρας για Πέισερς και Γουόριορς
- Προσωπικός γιατρός: Τι συμβαίνει εάν δεν γίνει εγγραφή – Τι ισχύει με τους παιδιάτρους
- Ένας εκτελεστής που αλλάζει το παιχνίδι: Ο Ελ Κααμπί θριαμβεύει με τον Ολυμπιακό
- Η επιρροή της καθεστωτικής νοοτροπίας στην κυβέρνηση