Ρωσία: Ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον πατέρα πολιτικού συμμάχου του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι

Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον συνταξιούχο πατέρα, ενός από τους πολιτικούς συμμάχους του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, σε 3 χρόνια φυλάκισης με αναστολή, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του σε μία υπόθεση διαφθοράς, με την ποινή να θεωρείται υπερβολική, σύμφωνα με τους επικριτές του Κρεμλίνου

Οι εισαγγελείς ζήτησαν την επιβολή ποινής φυλάκισης στον 67χρονο Γιούρι Ζντάνοφ, όπως είχε δηλώσει ο δικηγόρος του, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, για κατηγορίες σχετικά με απάτη και πλαστογραφία.

propoli

Η Ρωσία μέσα στο 2021 απαγόρευσε το πολιτικό δίκτυο του Ναβάλνι, χαρακτηρίζοντας το ως εξτρεμιστικό, στο πλαίσιο της προσπάθειας καταστολής του.

Ο γιος του Ζντάνοφ, Ιβάν, βρίσκεται στο εξωτερικό και δήλωσε ότι η υπόθεση κατά του πατέρα του, είναι μία προσπάθεια των αρχών για να τιμωρήσουν τον ίδιο, αναφορικά με την πολιτική δράση του.

Ο πατέρας Ζντάνοφ αρνήθηκε την ενοχή του, ενώ πέρασε αρκετούς μήνες προφυλακισμένος. Ο ίδιος, αποφυλακίστηκε σήμερα, μετά από την ανακοίνωσή της ποινής του.

Δείτε επίσης: Γερμανίδα υπουργός Αμύνης για ΝΑΤΟ – Ρωσία: «Χρειάζεται να επιλύσουμε τις παρούσες εντάσεις σε διπλωματικό επίπεδο»

Aliri

Loading