Ρωσία – Wagner: Ο Πριγκόζιν βρίσκεται στην Αφρική δύο μήνες μετά την ανταρσία σε βάρος του Πούτιν (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχεδόν δύο μήνες απείχε από οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση ο Εβγκένι Πριγκόζιν, καθώς το κλίμα για τον ίδιο ήταν πολύ βαρύ το τελευταίο διάστημα, λόγω της ανταρσίας που είχε επιχειρήσει εναντίον του Πούτιν, με τον ηγέτη της Wagner να επιστρέφει με βίντεο από την Αφρική.

Στο βίντεο, διάρκειας κάπου 40 δευτερολέπτων, ο Πριγκόζιν εικονίζεται με ρούχα παραλλαγής της Wagner και τουφέκι εφόδου στα χέρια. Τραβήχτηκε σε κάποια χώρα της Αφρικής, σύμφωνα με το κανάλι Grey Zone στην πλατφόρμα Telegram.

propoli

Δεν είναι δυνατό να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο για το πού ή πότε μαγνητοσκοπήθηκε το υλικό αυτό, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο.

«Δουλεύουμε. Θερμοκρασία 50 βαθμοί και όπως μας αρέσει», δηλώνει. «Ο όμιλος Wagner επιδίδεται σε αναγνώριση και έρευνα. Κάνει τη Ρωσία ακόμη μεγαλύτερη σε όλες τις ηπείρους. Και την Αφρική ακόμα πιο ελεύθερη. Δικαιοσύνη και ευτυχία για τους αφρικανικούς λαούς. Εφιάλτης για το ΙΚ, την Αλ Κάιντα και άλλους γκάγκστερ. Προσλαμβάνουμε αληθινούς ήρωες και συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε τα καθήκοντα που μας ανατέθηκαν και υποσχεθήκαμε πως θα εκτελούσαμε», συμπληρώνει ο επικεφαλής της εταιρείας μισθοφόρων.

Δυνάμεις της Wagner, που είναι διαβόητη για τη βαρβαρότητά της, είναι γνωστό πως δρουν στο Μαλί και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, μεταξύ άλλων.

Οι πολεμιστές του Πριγκόζιν, που φέρεται να είχε στρατολογήσει μεταξύ άλλων πολλούς βαρυποινίτες, πρωταγωνίστησαν στον πόλεμο στην Ουκρανία, ειδικά στην πολιορκία της Μπαχμούτ.

Όμως στα τέλη Ιουνίου, ο Πριγκόζιν στασίασε και ανακοίνωσε πως θα έκανε πορεία ως τη Μόσχα για να απαιτήσει να «λογοδοτήσει» η ρωσική στρατιωτική ηγεσία για αυτή που χαρακτήρισε ανικανότητα και αναποτελεσματικότητά της. Η εξέγερση των μισθοφόρων τερματίστηκε κάπου 24 ώρες αργότερα, έπειτα από διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Μινσκ.

Το Κρεμλίνο φέρεται να υποσχέθηκε στον επικεφαλής της Βάγκνερ ασυλία, με έναν από τους όρους της αμνήστευσης να είναι πως επρόκειτο να μετεγκατασταθεί στη γειτονική Λευκορωσία. Μολαταύτα, αντ’ αυτού ο Πριγκόζιν επανεμφανίστηκε στο περιθώριο της συνόδου Ρωσίας/Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη στα τέλη Ιουλίου.

Μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 26ης Ιουλίου στον Νίγηρα, στη Δύση εκφράζονται ανησυχίες πως η Νιαμέ μπορεί να στραφεί στη Ρωσία, ο Πριγκόζιν δήλωσε πως θα καλωσόριζε την εξέλιξη αυτή.

Δείτε επίσης: Εργασιακά: Σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας

Loading