Ξεκινάει η ρωσική φαρμακοβιομηχανία R-Pharm την παραγωγή εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό, το οποίο βασίζεται στην πατέντα της Astra Zeneca.
Το εμβόλιο που θα βασίζεται στην πατέντα της Astra Zeneca θα είναι μόνο για εξαγωγή στο εξωτερικό, ενώ η εσωτερική κάλυψή θα γίνεται μόνο από τα εγχώρια εμβόλια.
«Στην Ρωσία ήδη παρασκευάζονται ξένα εμβόλια, στην R-Pharm το εμβόλιο της AstraZeneca παράγεται πλήρως βάσει συμβολαίων εξαγωγικού χαρακτήρα» δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Βασίλι Οσμακόφ.
Να θυμίσουμε ότι το εμβόλιο της Astra Zeneca δεν έχει εγκριθεί ακόμα στην Ρωσία ενώ οι πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν μόνο με τα ρωσικά εμβόλια Sputnik-V, Sputnik-Light, CoviVac, Epi VacKorona και EpiVacKorona-N.
Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Προσχέδιο συμφωνίας με την ΕΕ για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου παρουσίασε ο πρόεδρος Μπάιντεν
- Παναθηναϊκός: Δεσμεύεται για τη μάχη του τίτλου και ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση και τη διαιτησία
- Καυτό καλοκαίρι στην Ελλάδα: Τι φέρνει το σούπερ Ελ Νίνιο
- Μιλουτίνοφ: Ο ρόλος του Μήτογλου στη θέση «5» έφερε τρίποντα για τον Παναθηναϊκό
- Γιορτή σήμερα 4 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα σύμφωνα με το εορτολόγιο
- Ολυμπιακός: Μπαρτζώκας για τη νίκη και την πνευματική προετοιμασία
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

