Ρωσία: Ξεκίνησαν έρευνες κατά συνεργατών του Ναβάλνι (vid)

Η Ρωσία ξεκίνησε ποινική έρευνα σε βάρος 2 εξόριστων συμμάχων του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι για συγκέντρωση χρημάτων για λογαριασμό οργανώσεων που η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει “εξτρεμιστικές

Η υπόθεση ξεκίνησε σε βάρος του Λεονίντ Βολκόφ και του Ιβάν Ζντάνοφ και άλλων ατόμων, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η υπηρεσία επιβολής του νόμου.

propoli

Ρωσικό δικαστήριο χαρακτήρισε φέτος το καλοκαίρι ‘εξτρεμιστικό‘ το πολιτικό κίνημα του Ναβάλνι εν μέσω μιας καταστολής της αντιπολίτευσης.

Η απόφαση του Ιουνίου, που τέθηκε επίσημα σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα, καθιστά παράνομες τις δωρέες στις οργανώσεις τους.

Ενώ ο Ναβάλνι βρίσκεται σε δίκη, ο Βολκόφ και ο Ζντάνοφ, που έχουν τη βάση τους στο εξωτερικό, προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή την υπόθεσή του κατά του Κρεμλίνου περιγράφοντας συνοπτικά τη στρατηγική τους στους υποστηρικτές τους στο YouTube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ναβάλνι εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5χρόνων για παραβίαση της υπό όρους αποφυλάκισής του, κατηγορία την οποία θεωρεί κατασκευασμένη.

Ο Βολκόφ και ο Ζντάνοφ κατηγορούνται επίσης για άλλα αδικήματα στο πλαίσιο μιας εκστρατείας, όπως υποστηρίζουν, για τη συντριβή του ακτιβισμού τους πριν απο τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Επί χρόνια ο Ναβάλνι και οι σύμμαχοί του συλλέγουν δωρεές από υποστηρικτές τους μέσω του ιστοτόπου της οργάνωσης και άλλων πλατφορμών.

Έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια χρησιμοποιώντας bitcoin, που δεν μπορούν να εντοπιστούν από τις ρωσικές αρχές.

Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι, του πιο αφοδρού εγχώριου αντιπάλου του Πούτιν, προτρέπουν τους υποστηρικτές του να κάνουν δωρεές μέσω κρυπτονομισμάτων προκειμένου να τους προστατεύσουν από ενδεχόμενες διώξεις.

Loading