“Ρωσικό ελικοφόρο αεροσκάφος AN-30 παραβίασε τον σουηδικό εναέριο χώρο το βράδυ της Παρασκευής”, έγραψε σε ανακοίνωσή του το σουηδικό υπουργείο Άμυνας
Ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος παραβίασε για λίγο τον σουηδικό εναέριο χώρο, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της σκανδιναβικής χώρας, της οποίας οι αρχές εξετάζουν μια ενδεχόμενη αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Το σουηδικό υπουργείο Άμυνας, διευκρίνισε ότι οι ομάδες του παρακολούθησαν όλο το περιστατικό και το φωτογράφισαν.
Ρώσος αξιωματούχος: Να μείνει στο ελάχιστο ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι κίνδυνοι ενός πυρηνικού πολέμου πρέπει να παραμείνουν στο ελάχιστο και ότι θα πρέπει να αποτραπεί οποιαδήποτε ένοπλη σύρραξη μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, δήλωσε σήμερα ο Βλαντίμιρ Γερμάκοφ, επικεφαλής της διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών που είναι αρμόδια για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων, σύμφωνα με το TASS.
Το τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων αναμετέδωσε το Reuters.
Ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι όλες οι πυρηνικές δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στη λογική που καθορίζεται στα επίσημα έγγραφα που έχουν στόχο την αποτροπή πυρηνικού πολέμου.
Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση στο αεροδρόμιο της Οδησσού
- Συμφωνία της Ντόρτμουντ με Καρέτσα έως το 2031, κοντά στην απόκτησή του
- Μεταγραφή-έκπληξη για τον Ισά Ντιόπ στην Ιπσουιτς
- Γιάννης Μαρίνος: Σημαντικές παρατηρήσεις με πόνο ψυχής
- Δασικές πυρκαγιές στην Ισπανία και τη Γαλλία: Εντατικές προσπάθειες κατάσβεσης
- Σοκαριστική σύλληψη δύο ατόμων για εκρηκτικούς μηχανισμούς στη συγκέντρωση για τα Τέμπη
![]()
