Έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανή ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία δηλώνει η Νορβηγία
Οι Ρώσοι «έχουν ό,τι χρειάζονται για να πράξουν τα πάντα, από μια μικρή εισβολή στα ανατολικά, μικρές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, έως πλήρη εισβολή και πιθανόν κατοχή ολόκληρης της Ουκρανίας, ή τμημάτων της χώρας», ανέφερε ο αντιναύαρχος Νιλς Άντρεας Στένσνες.
«Πλέον εναπόκειται πρωτίστως στον πρόεδρο Πούτιν να επιλέξει αν θέλει να το κάνει ή όχι», σημείωσε σχετικά.
Σύμφωνα με τον αντιναύαρχο, «περισσότεροι από 150.000 Ρώσοι μαχητές» βρίσκονται σήμερα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, καθώς και «τα πιο προηγμένα όπλα» της Ρωσίας και όλα τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα.
«Είναι πολύ δύσκολο να πούμε αν (μια επίθεση) είναι πιθανή ή απίθανη, επειδή εναπόκειται αποκλειστικά στον Ρώσο πρόεδρο να λάβει την απόφαση», επέμεινε.
Σημειώνεται πως σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε και πάλι για τον «πραγματικό κίνδυνο μιας νέας ένοπλης σύγκρουσης», ενώ ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, θεώρησε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Ουκρανία «ανά πάσα στιγμή».
Δείτε επίσης: Μπάιντεν για Ουκρανικό ζήτημα: Έκανε λόγο για “παγκόσμιο πόλεμο” – Προειδοποίησε για πολύ άσχημη εξέλιξη
- Πέτρος Μολυβιάτης: Η ιστορία της μητέρας του
- Δεν θέλει να επιστρέψει Πολωνία ο ανήλικος που δολοφόνησε την 16χρονη φίλη του – Προσωρινά κρατούμενος στο Βόλο
- METLEN: καινοτόμες έρευνες για την τεχνητή νοημοσύνη στον ενεργειακό τομέα
- Εμανουέλ Μακρόν: «Αδιανόητο να καταργεί μία από τις μεγαλύτερες Δημοκρατίες ερευνητικά προγράμματα επικαλούμενη την διαφορετικότητα»
- Μεντιλίμπαρ: Ο θρυλικός προπονητής που κατακτά την Ελλάδα