Σε κατάσταση ετοιμότητας για πόλεμο το Ισραήλ – Αιφνιδιαστικές επιθέσεις της Χαμάς

Επικίνδυνα κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, μετά την ομοβροντία ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας και τη διείσδυση μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ.

Σειρήνες ήχησαν σε ολόκληρο το Ισραήλ από το Τελ Αβίβ μέχρι την Ιερουσαλήμ από τις 7 το πρωί του Σαββάτου, μετά την εκτόξευση από τον αποκλεισμένο θύλακα ενός μπαράζ ρουκετών – έως και 5.000, όπως ισχυρίστηκε η Χαμάς.

propoli

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λένε ότι κηρύσσουν «κατάσταση ετοιμότητας για πόλεμο» ως απάντηση στην αιφνιδιαστική επίθεση από τη Γάζα. Ο υπουργός Άμυνας ενέκρινε μια κλήση για στρατιωτικούς εφέδρους.

Ο ισραηλινός στρατός έχει αρχίσει να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές αντίποινων στη Λωρίδα της Γάζας και έχει προειδοποιήσει ότι η Χαμάς θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα.

Το ανώτατο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση το μεσημέρι με θέμα την απροσδόκητη επίθεση της Χαμάς, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού. Πριν από τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε με αξιωματούχους ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Μεξικό: Σεισμός 6,3 Ρίχτερ

Loading