Σφοδρές αλληλοκατηγορίες Κιέβου και Μόσχας για την παραβίαση της εκεχειρίας

Σφοδρές αλληλοκατηγορίες Κιέβου και Μόσχας για την παραβίαση της εκεχειρίας

Η Ρωσία και η Ουκρανία βρίσκονται σε σφοδρές αλληλοκατηγορίες σήμερα σχετικά με την παραβίαση της διήμερης εκεχειρίας που ανακοίνωσε μονομερώς η Μόσχα, με αφορμή τους εορτασμούς για τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, 264 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε ότι η πρωτεύουσα δέχτηκε επίθεση, με πληροφορίες να επιβεβαιώνουν ότι και η περιοχή Περμ στα Ουράλια υπήρξε στόχος.

Το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας 13 αεροδρομίων στον ρωσικό νότο λόγω των επιθέσεων με drones.

Παρά την κήρυξη της εκεχειρίας, το ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να εξαπολύουν επιθέσεις, με τον ρωσικό στρατό να απαντά στις παραβιάσεις. «Ο ρωσικός στρατός απάντησε συμμετρικά σε αυτές τις παραβιάσεις της εκεχειρίας».

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε απόπειρα της Ουκρανίας να διαταράξει τους εορτασμούς θα οδηγήσει σε σφοδρές επιθέσεις στο Κίεβο, καλώντας μάλιστα τους ξένους διπλωμάτες να εκκενώσουν την πρωτεύουσα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πλήττουν ουκρανικές θέσεις, κάτι που δείχνει ότι η Ρωσία δεν έχει καμία διάθεση για κατάπαυση του πυρός. «Θα υπερασπιστούμε τις θέσεις μας και τις ζωές των ανθρώπων», ανέφερε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Γιάροσλαβ.

Loading

Play