Τριάντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα που μαστίζεται από πάνω από 20 μήνες πολέμου.
«Τριάντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από το ξημέρωμα» σε διάφορες ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του θύλακα Μαχμούντ Μπάσαλ.
Σε ερώτηση του AFP, ο ισραηλινός στρατός δεν ήταν σε θέση προς το παρόν να σχολιάσει σχετικά και δήλωσε ότι αναμένει περισσότερες διευκρινίσεις για να μπορέσει να απαντήσει στους ισχυρισμούς αυτούς.
Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει τεταμένη, με τις ένοπλες συγκρούσεις να έχουν προκαλέσει σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις και αυξανόμενη ανησυχία στην περιοχή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ