Σφοδρή επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη: 20 ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα στο στόχαστρο

Σφοδρή επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη: 20 ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα στο στόχαστρο

Σφοδρή επίθεση με ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξε 20 ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, με 17 από αυτά να είναι πετρελαιοφόρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή των δυνάμεων μη επανδρωμένων συστημάτων του Κιέβου.

Ο Ρόμπερτ Μπρόβντι ανέφερε μέσω Telegram ότι μεταξύ των στόχων περιλαμβάνονταν δύο δεξαμενόπλοια μεταφοράς αερίου και ένα ρυμουλκό. Από την άλλη πλευρά, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις τους σε ουκρανικά λιμάνια, πλήττοντας τέσσερα πλοία που διαχειρίζονται φορτία για τον ουκρανικό στρατό.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι επιθέσεις εστιάστηκαν στα λιμάνια της Οδησσού και του Τσορνομόρσκ, χρησιμοποιώντας εκτοξευόμενα από τον αέρα τηλεκατευθυνόμενα όπλα ακριβείας. Επλήγησαν εγκαταστάσεις λιμενικών υποδομών, καθώς και δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισκέφθηκε το Κίεβο και ανακοίνωσε νέες πρωτοβουλίες για την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών και ουκρανικών αμυντικών βιομηχανιών, με στόχο την ταχύτερη παραγωγή όπλων.

Επιπλέον, οι Financial Times αναφέρουν ότι η Ουκρανία θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει κεφάλαια από το δάνειο της ΕΕ για την αγορά κινεζικών εξαρτημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με το Κίεβο να πετυχαίνει εξαίρεση μέρους της δόσης των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Loading

Play