Σημαντική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» υπέγραψαν Ισραήλ και Ελλάδα στο Τελ Αβίβ

Σημαντική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» υπέγραψαν Ισραήλ και Ελλάδα στο Τελ Αβίβ

«Μια από τις σημαντικότερες συμφωνίες στην ιστορία της χώρας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου τη Διακρατική Συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα», που υπεγράφη σήμερα από το Ισραήλ και την Ελλάδα στο Τελ Αβίβ.

ΕΕ Αντιπροσωπεία στην ΕλλάδαΗ Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το video

Ο Νετανιάχου ανέφερε ότι η αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα, την οποία περιέγραψε με τα ίδια λόγια, εντάσσεται στη συνέχιση της συμμαχίας των δύο χωρών στην ανατολική Μεσόγειο, η οποία είχε επιτευχθεί πριν από δέκα χρόνια με την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Η σύμβαση αυτή δείχνει τη δύναμη του Ισραήλ, την εμπιστοσύνη στις αμυντικές εξαγωγές μας και την ενίσχυση των περιφερειακών μας συμμαχιών», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ίσραελ Κατζ σημείωσε ότι το Ισραήλ και η Ελλάδα έχουν κοινά στρατηγικά συμφέροντα και αντιμετωπίζουν τις ίδιες περιφερειακές προκλήσεις. Σε μια περίοδο που, όπως είπε, παράγοντες με ηγεμονικές φιλοδοξίες επιχειρούν να επεκτείνουν την επιρροή τους και να υπονομεύσουν τη σταθερότητα στην περιοχή, οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να ενισχύουν τη συνεργασία τους στην άμυνα και τη στρατηγική.

Loading

Play