Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ουάσινγκτον, όπου Ρώσοι κοινοβουλευτικοί συναντήθηκαν με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου. Αυτή η επίσκεψη, που αποτελεί την πρώτη εδώ και χρόνια, χαιρετίστηκε από το Κρεμλίνο.
Η Ρεπουμπλικανή βουλευτής από τη Φλόριντα, Άννα Πολίνα Λούνα, δήλωσε ότι «ο συνεχής διάλογος μεταξύ των δύο κοινοβουλίων παραμένει ζωτικής σημασίας» και ότι είναι ενθαρρυντικό να βλέπουν το κοινό συμφέρον στην επιδίωξη της ειρήνης.
Η συνάντηση συνοδεύτηκε από φωτογραφία της ρωσικής αντιπροσωπείας μπροστά από το Ινστιτούτο Ντόναλντ Τραμπ για την Ειρήνη. Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε τις συνομιλίες και ανακοίνωσε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με αντιπροσωπεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Το Κρεμλίνο είχε προαναγγείλει την επίσκεψη, τονίζοντας ότι στοχεύει στην «αναβίωση» των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτές οι επαφές θα ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία.
Η επίσκεψη έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκονται σε αδιέξοδο, με το Κρεμλίνο να αποκλείει κάθε συμβιβασμό.
![]()

