Σκωτία: Σύλληψη ξανά του συζύγου της πρώην Πρωθυπουργού Νίκολα Στέρτζον

Η αστυνομία συνέλαβε εκ νέου τον Πίτερ Μάρελ, σύζυγο της πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για τα οικονομικά του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP), όπως μεταδίδουν το BBC και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

propoli

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας της Σκωτίας, στην οποία δεν κατονομάζεται ο σύζυγος της Στέρτζον, αναφέρεται ότι ανακρίνεται 59χρονος που συνελήφθη εκ νέου στο πλαίσιο της έρευνας για το κόμμα SNP. Η προηγούμενη φορά που συνελήφθη ο 59χρονος Μάρελ ήταν τον Απρίλιο του 2023.

«Σε βάρος του άνδρα, ο οποίος συνελήφθη στις 09:13 σήμερα και είχε συλληφθεί ξανά ως ύποπτος στις 5 Απριλίου 2023, απαγγέλθηκαν κατηγορίες στις 18:35 κατόπιν ανάκρισης από αξιωματικούς της αστυνομίας της Σκωτίας που ερευνούν τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του κόμματος», διευκρινίζεται.

Η Στέρτζον, η οποία διετέλεσε πρωθυπουργός της Σκωτίας από το 2014 μέχρι την παραίτησή της τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, συνελήφθη επίσης πέρυσι στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας. Αφέθηκε όμως ελεύθερη χωρίς να απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος της. Έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Οι αρχές ερευνούν τι απέγιναν περισσότερες από 600.000 στερλίνες (700.000 ευρώ) από δωρεές που είχε συγκεντρώσει το κόμμα το 2017, αλλά εξαφανίστηκαν χωρίς να υπάρχουν δικαιολογητικά για τέτοιες δαπάνες.

Loading

Aliri