Σοϊγκού: Ένοπλες ρώσικες δυνάμεις παρέλαβαν 400 είδη σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στα ανατολικά της χώρας έχουν παραλάβει περίπου 400 είδη σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών SU-57 και αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, δήλωσε ο Σοϊγκού

«Οι στρατιωτικές δυνατότητες της ανατολικής στρατιωτικής περιφέρειας έχουν αυξηθεί σημαντικά», είπε.

propoli

Ο Σοϊγκού δήλωσε επίσης ότι ο εκσυγχρονισμός του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας της Μόσχας θα ολοκληρωθεί φέτος καθώς αυξάνονται οι επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο ρωσικό έδαφος.

«Φέτος, θα ολοκληρώσουμε τον εκσυγχρονισμό του πυραυλικού αμυντικού συστήματος της Μόσχας», ανέφερε ο Σοϊγκού, προσθέτοντας ότι δύο νέες μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας θα εκπαιδευτούν και θα εξοπλιστούν με νέας γενιάς πυραυλικά συστήματα αέρος-εδάφους S-350. «Παράλληλα, θα ολοκληρώσουμε την κατασκευή 621 στρατιωτικών υποδομών για τις ανάγκες της πολεμικής αεροπορίας», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει το Κίεβο για σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος από την έναρξη της στρατιωτικής εκστρατείας στην Ουκρανία. Η ρωσική πρωτεύουσα δεν έχει ποτέ πληγεί άμεσα από επιθέσεις από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Τον Ιανουάριο, εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν την εγκατάσταση στη Μόσχα συστημάτων Pantsir S1, σχεδιασμένων για την αναχαίτιση πυραύλων Κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων.

Σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Σοϊγκού δήλωσε ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έχουν μέχρι στιγμής καταστρέψει περισσότερες από 20.000 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις από την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως την αποκαλεί η Μόσχα.

Δείτε επίσης: Η Wagner προειδοποιεί τον Σοϊγκού για επίθεση της Ουκρανίας στην Μπαχμούτ

Loading