Σοβαρές εξελίξεις στη Βηρυτό, καθώς ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επαναλαμβανόμενα πλήγματα στην καρδιά της πόλης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 θανάτους και 41 τραυματισμούς, σύμφωνα με τις αρχές. Η κατάσταση επιδεινώνεται με την εκκένωση περιοχών στον νότιο Λίβανο, προκαλώντας πανικό στην Τύρο.
Η ισραηλινή επίθεση είχε ως στόχο το κτίριο όπου διέμενε ο διευθυντής προγραμμάτων του λιβανικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Μανάρ, Μοχάμεντ Χέρι, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του. Τα παιδιά και τα εγγόνια τους τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.
Πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Βηρυτού, όπως η Μπασούρα, υπήρξαν στόχοι των ισραηλινών δυνάμεων, με κτίρια να μετατρέπονται σε ερείπια. Η Σάρα Σάλεχ, 29 ετών, που εκτοπίστηκε από τα νότια προάστια, περιγράφει τη νύχτα τρόμου, καθώς έφυγαν με τις πιζάμες τους για να βρουν καταφύγιο.
Η Χεζμπολάχ, που εμπλέκεται στον περιφερειακό πόλεμο, έχει προκαλέσει την αντίδραση του Ισραήλ, το οποίο έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις κατά τρομοκρατικών στόχων. Οι επιθέσεις αυτές έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 912 ανθρώπων, σύμφωνα με τις αρχές.
Στη Σιδώνα, ένα πλήγμα σε αυτοκίνητο προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, ενώ η εκκένωση στην Τύρο προκάλεσε μαζική φυγή κατοίκων. Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους να απομακρυνθούν για την ασφάλειά τους, δημιουργώντας συνθήκες πανικού.
![]()

