Σοκ στο Κίεβο: 37 νεκροί από ρωσική επιδρομή με drones σε αποθήκη κοντά στη Μπούτσα

Σοκ στο Κίεβο: 37 νεκροί από ρωσική επιδρομή με drones σε αποθήκη κοντά στη Μπούτσα

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε νυχτερινή ρωσική αεροπορική επιδρομή με drones σε αποθήκη στην περιοχή της Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Τιμούρ Τκατσένκο.

Η επίθεση προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά και εκρήξεις, ενώ στην Ουκρανία διατυπώθηκαν επικρίσεις για την ύπαρξη μιας τέτοιας αποθήκης σε κατοικημένη περιοχή.

Σαφές μήνυμα Ζελένσκι για τα πυρομαχικά μετά το χτύπημα στην περιφέρεια Κιέβου

Βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο και σε μέσα ενημέρωσης δείχνουν μια τεράστια έκρηξη να ακολουθείται από δευτερογενείς εκρήξεις και φλόγες προς κάθε κατεύθυνση, στοιχείο που παραπέμπει σε πιθανή παρουσία πυρομαχικών στην αποθήκη που χτυπήθηκε.

«Δυστυχώς, ο αριθμός των θυμάτων στην περιοχή Μπούτσα έχει πλέον αυξηθεί σε 37», δήλωσε ο Τκατσένκο, ο οποίος είχε μιλήσει νωρίτερα για 27 νεκρούς. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ο δήμαρχος του χωριού Ντμιτρίβκα, πρόσθεσε.

Οι ουκρανικές αρχές, που δεν σχολιάζουν ποτέ ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τη φύση του χώρου, ωστόσο Ουκρανοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι φαινόταν να αποθηκεύει «εκρηκτικά αντικείμενα» και ξεκίνησαν έρευνα για εγκληματική αμέλεια.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι «Όσοι επέτρεψαν να συμβεί αυτό πρέπει να λογοδοτήσουν για τις αποφάσεις τους (…) Οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι: τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες ή άλλες κατοικημένες περιοχές».

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού είδαν μια μεγάλη στήλη μαύρου καπνού να υψώνεται πάνω από τα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας, ενώ οι αρχές ανέφεραν ότι η αποθήκη εξακολουθεί να φλέγεται.

ΓΣ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Loading

Play