Για τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο μίλησε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς
Ο Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε «ουσιαστικής σημασίας» τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ενταχθεί ο ενεργειακός εφοδιασμός στις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.
«Ο ενεργειακός ανεφοδιασμός της Ευρώπης δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διασφαλιστεί με κανέναν άλλον τρόπο (…) Δεν υπάρχει επί του παρόντος άλλος τρόπος για να διασφαλίσουμε τον εφοδιασμό σε ενέργεια για θέρμανση, μετακίνηση, παροχή ρεύματος και βιομηχανία», τόνισε ο κ. Σολτς, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η προσπάθεια απεξάρτησης βρίσκεται σε εξέλιξη, «αλλά θα πάρει κάποιο χρόνο».
«Η Γερμανία, αλλά και οι εταίροι μας εντός και εκτός ΕΕ, εργάζονται πυρετωδώς εδώ και μήνες για να αναπτύξουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά αυτό δεν συμβαίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Αποτελεί λοιπόν συνειδητή απόφαση εκ μέρους μας να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες εμπορικών εταιριών στον τομέα του ενεργειακού εφοδιασμού από τη Ρωσία», παραδέχθηκε.
Δείτε επίσης: Σαρλ Μισέλ: «Θα συζητήσουμε το αίτημα της ένταξης της Ουκρανίας μέσα στις επόμενες ημέρες»
- Πρέβεζα: Επίθεση με μαχαίρι σε Γάλλο κυβερνήτη σε τουριστικό σκάφος
- Διάσωση 82 αλλοδαπών από το Λιμενικό και τη Frontex νότια της Γαύδου
- Κρήτη: Τραυματισμός 49χρονου από αποκολλημένη τζαμαρία
- Εμανουέλ Μακρόν: Άμεσες διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας στο πλαίσιο εκεχειρίας 30 ημερών
- Δωρεά έξι φορητών φορτιστών αυτοκινήτου από την Ε.Α.Α.Μ.Θ. στις Υπηρεσίες Τροχαίας Αν. Μακεδονίας και Θράκης