Σουδάν: Τουλάχιστον στους 850 οι νεκροί σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό

Πολλοί θάνατοι και τραυματισμοί δεν μπορούν να καταμετρηθούν λόγω των συγκρούσεων.

Οι νεκροί από τις αιματηρές συγκρούσεις στο Σουδάν μεταξύ του στρατού και της παραστρατιωτικής ομάδας Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) έχουν αυξηθεί στους 850, σύμφωνα με ανακοίνωση των γιατρών της πολύπαθης χώρας.

propoli

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος των Γιατρών του Σουδάν ανέφερε επίσης ότι 3.394 άμαχοι έχουν τραυματιστεί στις εχθροπραξίες.

Ο ιατρικός σύλλογος του Σουδάν διευκρίνισε ότι πολλοί θάνατοι και τραυματισμοί δεν μπορούν καταμετρηθούν λόγω των συγκρούσεων.

Μετά τις πρώτες συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο στη Σαουδική Αραβία, ο σουδανικός στρατός και οι RSF υπέγραψαν μια δήλωση δέσμευσης στις 11 Μαΐου για την προστασία των αμάχων. Παρά τη συμφωνία αυτή, οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μεταξύ των δύο πλευρών, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Χαρτούμ.

Το Σουδάν είναι χωρίς κυβέρνηση από τον Οκτώβριο του 2021, οπότε ο στρατός απέλυσε τη μεταβατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπντάλα Χάντοκ και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μια κίνηση που αποδοκίμασαν οι πολιτικές δυνάμεις ως «πραξικόπημα». Είχαν προγραμματιστεί εκλογές για τις αρχές του 2024.

Δείτε επίσης: Σουηδία: Ετοιμάζεται για ένταξη στο ΝΑΤΟ με τη μεγαλύτερη άσκηση όλων των εποχών

Loading