Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν, ξεκινώντας τις διαδικασίες διαδοχής του με την υπουργό Οικονομικών να τον διαδέχεται μέχρι τις εκλογές.
Έπειτα από επτά χρόνια στην εξουσία ο Σοσιαλδημοκράτης ηγέτης ανακοίνωσε από τον Αύγουστο ότι θα εγκατέλειπε την πρωθυπουργία τον Νοέμβριο.
Η υπουργός Οικονομικών Μαγκνταλένα Άντερσον, που εξελέγη στις αρχές Νοεμβρίου επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών σε αντικατάσταση του Λεβέν, θα είναι η διάδοχος του μέχρι τις εκλογές.
Να τονίσουμε ότι η Σουηδία παρότι είναι πρωταθλήτρια χώρα στην ισότητα των φύλων δεν είχε ποτέ γυναίκα πρωθυπουργό μέχρι τώρα.
Δείτε επίσης: ΕΜΑ: Αξιολογεί την επέκταση της χρήσης του εμβολίου της Moderna σε παιδιά 6 έως 11 ετών
- Συγκλονιστική εξάρθρωση κυκλώματος στη Δ. Μακεδονία που αποκόμιζε παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ρεκόρ πλουσίων και περιουσίας το 2025: Η παγκόσμια οικονομία σε άνθηση
- Σημαντικό φιλικό τεστ για Ελλάδα και Σουηδία πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο
- Εντυπωσιακή ανατροπή από τους Νικς στο Σαν Αντόνιο
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Ο εφιάλτης που ζούσε επί χρόνια η 39χρονη, τα τελευταία της λόγια – Τι έδειξαν οι εξετάσεις των παιδιών
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

